Coop fordelslån

Er du Coop-medlem finnes det et eget forbrukslån kallet Coop fordelslån, som gir deg konkurransedyktige betingelser på lån opp til 350.000kr. Lånet tilbys gjennom EnterCard som er en av Skandinavias største finansinstitusjoner, med blant annet svenske Swedbank som eier.

Med Coop sitt fordelslån kan du låne fra 10.000kr. Og opp til 350.000kr. Med en løpetid på opp til 12 år. Maksimal løpetid på lånet varierer imidlertid med lånets størrelse, slik at maksimal løpetid på et lån på bare 10.000kr. Bare er på 12 måneder. Nominell rente på lånet ligger på 7,95% til 19,95%, hvilket er ganske standard i dagens marked. Som hos alle andre banker, vil rentebetingelsene du blir tilbudt variere ut fra din kredittscore, som beregnes når du søker om lånet.

Etableringsgebyret er på 500kr. Uansett lånestørrelse, hvilket er lavt sammenlignet med mange tilsvarende lån. Det månedlige termingebyret, som Coop kaller fakturagebyr, er på 45kr.

I motsetning til de fleste andre forbrukslån som tilbys i Norge i dag, er det ikke mulig å ha en medsøker på Coop sitt fordelslån. Lånet tilbys utelukkende personlig, med bare en person som ansvarlig for lånet.

Coop fremstår som en ansvarlig långiver, ved at de krever at det sendes inn både seneste lønnsslipp og selvangivelse, slik at banken får en oversikt over både inntekt, fradrag og andre lån. Det vil selvsagt bare fremkomme lån på selvangivelsen som ikke er tatt opp inneværende år, men det er fremdeles bedre enn å ikke sjekke gjeldsforholdene til lånesøkeren i det hele tatt.

Krav for å få Coop fordelslån

Første kravet for å fp innvilget lånet er selvsagt at du er Coop-medlem, og du må oppgi ditt medlemsnummer på lånesøknaden. I tillegg må du være over 18 år og ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Det er et krav at du har fast inntekt, men det er ikke noe minimumskrav til denne. Inntekten din vil bli vurdert opp mot resultatet av kredittvurderingen av deg og beløpet du ønsker å låne, når banken vurderer om din lånesøknad skal innvilges.